Φαλασάρνα & Μπάλος

Ακρωτήριο Γραμβούσας

Το ακρωτήρι Γραμβούσα (ή Βούξα) είναι το πιο δυτικό άκρο της Κρήτης. Θα το συναντήσετε και ως Ακρωτήρι Κώρυκος από την αρχαία πόλη Κώρυκος που αναπτύχθηκε πάνω στο βόρειο άκρο του Ακρωτηρίου. Το σύγχρονο όνομα Γραμβούσα προέρχεται από τους Ενετούς και τις λέξεις Garabousa ή Grabousa).

Σημείο σε γεωστρατηγικό σημείο της Μεσογείου όπου χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο από Ενετούς, Οθωμανούς, Κρήτες επαναστάτες. Μάρτυρας αυτής της Ιστορίας και το Βενετσιάνικο Κάστρο πάνω στα απόκρυμνα βράχια της Ήμερης Γραμβούσας το οποίο πρέπει να επισκεφθείτε!

ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα

Άγριο, σχεδόν αφιλόξενο ακρωτήρι που ξεκινάει όμως από μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, τη Φαλασάρνα, για να καταλήξει σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά συμπλέγματα στη Μεσόγειο ανάμεσα στο ακρωτήρι Γραμβούσα και στα νησιά Ήμερη και Άγρια Γραμβούσα.

Μέσα σε αυτό το σύμπλεγμα τοποθετείται και η διάσημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, μοναδικό θαύμα της φύσης!

Άγρια ομορφιά

Στην κρουαζιέρα μας μπορείτε να απολαύσετε όλη αυτή την εναλλαγή άγριας φύσης, ιστορίας, εξωτικών παραλιών μέσα σε μία μόνο μέρα!

Τα απόκρυμνα βράχια στο Καστρί και τα νερά κάτω από την κορυφή του Γερό Σκίνου. Τα νησάκια Πεταλίδα και Βαλεντή. Μια βουτιά στον κόλπο του Σχοινιά ή στον κόλπο της Απιδιάς. Γεωλογικά «παιχνίδια» όπως οι Καθέκλες και το Τηγάνι.

Και βεβαίως η Λιμνοθάλασσα του Μπάλου και η παραλία της Φαλασάρνας, δύο από τις κορυφαίες παραλίες στη Μεσόγειο!

Με τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα!